bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blues mají další mečbol, Habs a Sharks si zkusí vynutit sedmý zápas

22. dubna 2017, 20:00

Matyáš Krahulík

První kolo play off se nám pomalu chýlí ke konci, takže již dnes v noci můžeme poznat další tři postupující týmy. Blues budou mít druhou šanci na vyřazení Minnesoty, Rangers zkusí doma ukončit sérii s Montrealem a Oilers budou bojovat o postup na ledě San Jose.

21:00 Minnesota Wild – St. Louis Blues (stav série 1:3)

Před začátkem této série byla za mírného favorita považována Minnesota, která v základní části posbírala o sedm bodů více než její soupeř. Blues ale od začátku ukazovali své odhodlání postoupit, dokázali vyhrát první tři zápasy a již ve středu tak měli možnost celou sérii ukončit v nejkratším možném čase. To se jim sice nakonec nepovedlo, ale dnes budou mít na ledě soupeře další příležitost.

Wild se ale pochopitelně nevzdávají a i nadále věří v obrat. K tomu potřebují hlavně nemyslet na stav série a do každého mače dát maximum. „Před tímto zápasem jsme si řekli, že ho musíme vyhrát a že je to jediná věc, na které teď záleží,“ řekl po vítězství ve čtvrtém utkání brankář Minnesoty Devan Dubnyk, jenž si v play off udržuje úspěšnost zákroků přesahující 94 procent.

Zvláštností této série je zatím špatné využívání přesilových her v podání obou soupeřů. Wild v dosavadním průběhu play off proměnili v gól pouhých 8,3% svých početních výhod, zatímco Blues jsou na tom jen o necelé jedno procento lépe. Horší jsou v tomto ohledu už jen Rangers, kteří ještě gól v přesilovce nedali.

V brankách obou týmů žádné překvapení nečekejte. Wild budou i nadále věřit Devanu Dubnykovi, zatímco Blues znovu nasadí Jakea Allena.

2:00 New York Rangers – Montreal Canadiens (stav série 3:2)

Toto konferenční čtvrtfinále má zatím velmi vyrovnaný průběh. Po čtyřech zápasech byl stav série 2:2 a ve čtvrtek byl na programu klíčový pátý zápas a s ním souboj o první mečbol. V něm byli úspěšnější Rangers, kteří v průběhu utkání dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali vyrovnat a v prodloužení zápas vyhráli díky gólu Miky Zibanejada. Dnes tedy budou mít výbornou příležitost postoupit před domácími fanoušky do druhého kola.

„Musíme k tomu přistoupit, jako by to byl sedmý zápas,“ řekl o dnešním střetnutí obránce Brendan Smith. „Nechceme se vracet zpátky do Montrealu, protože pak už by se mohlo stát cokoliv,“ dodal zkušený bek, který do týmu Rangers přišel před uzávěrkou přestupů z Detroitu a v play off si zatím připsal jednu asistenci.

Hráči Canadiens jsou naopak odhodlaní dnes zvítězit a ještě jednou vrátit celou sérii do Montrealu. „Už jsme v této situaci dříve byli a dokázali jsme sérii obrátit, takže věřím, že to znovu zvládneme,“ prohlásil český útočník Tomáš Plekanec, který zatím v play off nasbíral tři body (1+2).

Brankářům se v této sérii zatím daří velmi dobře, a tak nemají týmy důvod ke změně. Znovu tedy uvidíme souboj Henrika Lundqvista s Careym Pricem.

4:30 San Jose Sharks – Edmonton Oilers (stav série 2:3)

Sharks loni dokráčeli až do finále Stanley Cupu, ale letos jim hrozí konec již v prvním kole. Prohrávají totiž s Edmontonem 2:3 na zápasy a dnes budou doma bojovat o přežití. Pokud vyhrají, vynutí si sedmý zápas o všechno. V případě porážky pro ně sezóna definitivně skončí.

„Myslím si, že nám pomůže domácí prostředí,“ řekl kouč San Jose Peter DeBoer. „Celý rok jsme byli týmem, který se dokázal po těžkých porážkách zvednout a zvítězit. Jsem si jistý, že jsme připravení to znovu dokázat,“ dodal bývalý trenér New Jersey, který je na lavičce Sharks od května 2015.

Hráči Edmontonu mají samozřejmě opačné plány a budou dnes dělat všechno pro to, aby celou sérii ukončili. Také si ale uvědomují, že to nebude vůbec jednoduché „Je to velká výzva, protože vyhrát poslední zápas je vždy nejtěžší,“ nechal se slyšet trenér Oilers Todd McLellan, pro kterého mají souboje se Žraloky zvláštní příchuť, jelikož právě v San Jose sedm sezón působil.

Sharks vsadí znovu na Martina Jonese, zatímco v brance Oilers nastoupí Cam Talbot.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.