bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blíží se velký návrat Patricka Marleaua! V noci se vrátí do San Jose

30. října 2017, 14:21

Michal Janoštík

Patrick Marleau se v létě rozhodl opustit San Jose a podepsal smlouvu v Torontu. Nyní se se svým novým týmem do arény Sharks vrátí, sedět ale bude v protější kabině.

Maple Leafs otevírají sedmidenní trip po Kalifornii, kde je čekají čtyři zápasy. A v pondělí to bude zápas právě se Žraloky, kde Marleau strávil 19 let před tím, než před sezónou podepsal právě s kanadským týmem.

Ostřílený hokejista se však snaží nepřidávat jeho návratu nějakou vyšší hodnotu. Snaží se hlavně soustředit na svou hru a nenechat se rozhodit.

„Prostě tam jen půjdu a budu se snažit soustředit na svou hru. Myslím si, že to je ta nejdůležitější věc,“ svěřil se Marleau po sobotní prohře 2:4 s Philadelphií Flyers. „Bylo by dobré, kdybychom se s tím dokázali poprat. A hlavně se znova vrátili na vítěznou vlnu.“

Sharks si vybrali levého křídelníka jako číslo dva na draftu v roce 1997. Ten za ně odehrál 1493 zápasů v základní části a drží rekord nejvíce gólů za San Jose (508) a bodů (1 082).

Marleau se připojil k Leafs v červenci, kdy s nimi podepsal kontrakt na tři roky v hodnotě 18,75 milionů dolarů.

Reportér San Jose se nechal slyšet, že tým by jej pravděpodobně chtěl přivítat nějakým čestným videem. Marleau vtipkoval, že na to není připraven.

„Bude tam hodně emocí,“ přiznal zkušený křídelník. „Vrátit se zpět, vidět známé obličeje. Je to pro mě něco nového.“

Toronto prohrálo tři z posledních čtyř zápasů a musí tak opět zabrat. Ofenziva, která v prvních sedmi zápasech dávala průměrně 4,9 gólu na zápas, se poměrně zadrhla. V posledních čtyřech je to jen 2,5 a navíc defenziva je stále poměrně problém. 40 obdržených branek je 26. nejhorší statistika v celé NHL.

Spoluhráči si uvědomují, že následující trip je hodně důležitý. V Kalifornii totiž budou muset získat nějaké ty body a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.

„Proti Žralokům se vždy hraje velmi těžce,“ nechala se slyšet hvězda týmu Auston Matthews. „Samozřejmě, že když se Patty vrací, chtěli bychom pro něj vyhrát. Všichni představují velkou výzvu (týmy z Kalifornie), musíme se tedy připravit co nejlépe a pokusit se bodovat.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.