bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blíží se Sekerův letošní debut. Slovenský obránce se vrací po vleklém zranění

18. února 2019, 14:05

Jan Vojkůvka

Edmonton Oilers se konečně dočká návratu Andreje Sekery do zápasového kolotoče. Slovenský hokejista, jenž si v srpnu minulého roku přetrhnul achilovku a na téměř půl roku musel na hokej zapomenout, by si měl svůj letošní debut odbýt tento týden. Nejspíš už v úterý proti Arizoně.

Oilers byli s výkony slovenského obránce v sezoně 2016/17 nadmíru spokojeni. Sekera tou dobou hrál svůj druhý rok v kanadském celku, byl vysoce produktivní a v obraně řádil. I on byl jedním z důvodů, proč Edmonton postoupil v oné sezoně do play off.

Jenže přišly zdravotní problémy. Více než polovinu minulé sezony proseděl na marodce s kolenem a v probíhajícím ročníku dokonce ke svému prvnímu utkání teprve nastoupí. V srpnu, pár týdnů před začátkem přípravného kempu, si přetrhnul achilovku a diagnóza byla krutá. Vynucená pauza v délce 4-6 měsíců. Naplnila se přitom ta nejčernější prognóza a Sekera chyběl týmu půl roku.

Dvaatřicetiletý bek se až v únoru dočkal vytouženého návratu na led a prostor k rozehrání dostal na farmě v Bakersfieldu.

Od začátku měsíce sehrál v AHL pět zápasů, ve kterých zaznamenal dvě asistence. V neděli se pak konečně dočkal i povolání k hlavnímu týmu.

Oilers, kteří mají jednu z nejslabších obran v lize, by pořádné vyztužení defenzivy potřebovali jako sůl. Sekera, který v roce 2015 podepsal s Edmontonem šestiletou smlouvu v hodnotě 33 milionů dolarů, to však při svém pozdním návratu nebude mít snadné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.