bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bláznivý zápas. Tavares nastřílel za Toronto první hattrick, lidé se bavili

8. října 2018, 15:00

Jiří Lacina

Síla Toronta v útoku je obrovská. Bude velká potíž udržet všechny ofenzivní hvězdy dlouhodobě pohromadě, dokud se to ale aspoň trochu daří, protože část elitních hráčů je ještě pod nováčkovskými kontrakty, mají se fanoušci na co těšit. Obranná fáze zřejmě není bez chyby, post gólmana by asi taky mohl být obsazen lépe, v útoku ovšem mohou Javorové listy soupeře drtit.

Významným důvodem pro tento předpoklad je příchod Johna Tavarese, což byla bez debaty největší přestupová bomba tohoto léta. Začátek si nemohl přát lepší. První trefu v novém dresu zaznamenal bývalý útočník New York Islanders hned v úvodním klání s Montrealem, ve třetím duelu se pak do střelecké listiny zapsal rovnou třikrát. Pokud jako kluk podle vlastních slov usínal v pyžamu s motivy Maple Leafs, právě takové sny se mu musely zdát!

Toronto nelétá do Chicaga často. Tím méně se tady někomu z jeho hráčů tak střelecky daří. Naposledy nastřílel hokejista Javorových listů v United Centeru hattrick někdy v době Tavaresova mládí – před dvaceti lety, čtyři roky po otevření nové haly, se takto blýskl Mats Sundin.

„Rád bych byl tak vyrovnaným hráčem, jak jen budu moct,“ řekl k pravidelnosti svých gólových příspěvků osmadvacetiletý kanonýr hostů. „Očekávám od sebe hodně na dennodenní bázi, ať už s pukem nebo bez něj. Cítím, že se dostávám do pohody, jdu nahoru, přitom je tam pořád prostor pro další zlepšování.“

Utkání mělo mimořádně divoký průběh. Po vyrovnané první třetině šly oba celky do šaten za stavu 2:2. Od druhého dějství začal psát svůj příběh John Tavares. Nejprve osvědčil dobrou orientaci, když stál přesně tam, kam přilétl odražený kotouč. Pak využil přesilovku perfektní tečí a nakonec ve třetí třetině přesně zamířil z levého kruhu. Zpracování letícího kotouče bylo předtím opět excelentní.

„Není to zrovna typ zápasů, do kterých se chcete nechat často zatáhnout, ale nepochybně to bylo vzrušující a mělo to emoce. Můžete namítnout, že tam bylo hodně nedbalostí a chyb, taky to bylo poprvé v sezóně, kdy jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech. Hlavně je, že jsme nepolevili a nevzdali to,“ kvitoval Tavares.

Závěr byl infarktový. Domácí radostně jásali, když v polovině 59. minuty srovnal Patrick Kane na 5:5. Oba týmy ale měly smysl pro drama, takže jen 22 sekund poté propálil Cama Warda Auston Matthews, jenomže v poslední minutě i tento náskok odmáznul další přesnou ranou Kane. Rozhodlo prodloužení, kde střelou zpoza kruhů nachytal Warda Morgan Rielly.

„Velká zábava,“ řekl k průběhu utkání trenér vítězů Mike Babcock. „Chicago na nás vlétlo, my tam zpočátku trochu stáli. Jakmile jsme začali hrát, bylo to dobré.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.