bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Blake splnil letní povinnost. Toffoliho podepsal na tři roky

8. června 2017, 16:33

Matěj Mayer

Hlavní úkoly pro letní pauzu se Králům podařilo splnit hodně rychle. Po zpackaném závěru základní části uplynulé sezony se nový generální manažer Rob Blake dal hned do práce a nejnovější zprávou je prodloužení kontraktu s Tylerem Toffolim. Jedna z hlavních ofenzivních opor tým Los Angeles Kings si v nadcházejících třech letech přijde každý rok na 4,6 milionu dolarů.

V táboře Los Angeles je od konce ročníku poměrně rušno. Manažerský tým kompletně změnil tvář, když byl vyhozen jak prezident a generální manažer Dean Lombardi, tak zkušený kouč Darryl Sutter. Místo nich nastoupily bývalé hráčské ikony Králů – Luc Robitaille se stal novým klubovým prezidentem, Rob Blake byl jmenován viceprezidentem a generálním manažerem. Šéfem střídačky bude od nové sezony John Stevens, kterému bude pomáhat mimo jiné později najatý Dave Lowry jako asistent.

Bývalý vynikající obránce se čtyřkou na zádech Rob Blake dlouho nezahálel a už na začátku května oznámil podpis smlouvy s chráněným volným agentem Tannerem Pearsonem. O měsíc později se mu podařilo podepsat také jeho parťáka a dalšího důležitého hráče ofenzivních řad Tylera Toffoliho. Jeho cena se přitom neodhadovala lehce. Pětadvacetiletý křídelní útočník totiž vynechat část sezony a stihl jen 63 utkání. V nich navíc podle svého agenta Pata Brissona hrál na „jedné noze“. Toffoliho totiž trápilo levé koleno a po konci základní části musel podstoupit chirurgický zákrok.

I to byla příčina toho, proč se mu ročník 2016–17 nevydařil podle představ. Dle statistik šlo o jeho nejhorší sezonu za poslední tři roky. Ve zmiňovaném počtu utkání nakupil jen 34 bodů (16+18), co však bolí zřejmě nejvíce – Králové se nakonec nepodívali do play-off. Navzdory ne zrovna ideální poslední sezoně si Toffoli v dalších třech letech vydělá slušně – s 4,6 miliony dolarů za rok bude sice až sedmým nejlépe placeným hráčem mužstva, nezapomínejme ovšem na výrazně přeplaceného Dustina Browna a Mariána Gáboríka, kterého mimochodem Blake ze smlouvy vyplatit nehodlá.

Toffoli, který by měl stihnout zářijový začátek kempu, by měl být nadále důležitou součástí týmu, což si generální manažer dobře uvědomuje. „Podepsání smlouvy s Pearsonem a Toffolim bylo naší prioritou pro toto léto. Oba tvoří jádro našeho kádru a pomáhají také svými vůdcovskými schopnostmi. Mohou se stále posouvat dopředu a přitom mít jistotu, že tady budou hrát několik dalších let,“ pochvaluje si Rob Blake.

Jeho letní práce ale teprve na začátku. Kromě nadcházejícího vstupního draftu musí soustředit svou pozornost také na podpis smlouvy s dalšími chráněními agenty – pokud o ně bude nadále stát. Smlouvu nemají útočníci Nick Shore, Andy Andreoff a obránce Kevin Gravel. Blake se navíc nechal slyšet, že chce navýšit gólovou produkci týmu a v jeho hledáčku se údajně ocitl Evander Kane, jehož hodlá uvolnit Buffalo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.