bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitva bitev poprvé v Bostonu. Lidé tyhle mače milují, říká Cassidy

10. června 2019, 11:00

Tomáš Zatloukal

Dějiny bostonských Bruins jsou protkané silnými příběhy i velkými triumfy. Už šestkrát se klub vyznávající černou, bílou a zlatou barvu veselil se Stanley Cupem, ještě nikdy ale o slavnou trofej jeho hokejisté nebojovali v utkání číslo 7 na domácím ledě. To se změní v noci ze středy na čtvrtek. "Beantown" bude poprvé hostit sedmé finále play off NHL.

Až do roku 2011 byli Medvědi posledním klubem z Original Six, oné nedotknutelné Původní šestky, jemuž na kontě chyběl alespoň jeden odehraný sedmý zápas ve finále Stanley Cupu.

Tehdy se historický deficit vymazal.

Boston nastoupil na vancouverském ledě a dominantním výkonem vyválčil stříbrný pohár. Zdeno Chára a spol. nedovolili Canucks vstřelit jedinou branku, i díky dvěma gólům Brada Marchanda zvítězili 4:0.

Teď věří, že si stejně úspěšně budou počínat také ve středu při domácí premiéře v sedmém finále Stanley Cupu. Vybojovali si ji jasným vítězstvím 5:1 v St. Louis, i díky motivačnímu proslovu Patrice Bergerona.

To díky jeho slovům se Bruins vyhecovali a dokázali uspět v modrém pekle Blues. "Přesně takový proslov jsme potřebovali. Byli jsme pak ochotní jít za vítězstvím přes mrtvoly," přikývl Jake DeBrusk.

Bergeron je jedním z pěti pamětníků osm let staré cesty za hokejovým grálem, dalšími jsou vedle Marchanda a Cháry také David Krejčí a Tuukka Rask (byť tehdy byl v roli náhradníka Tima Thomase).

Všichni sehráli důležité role v šestém střetnutí s Bluesmany. Rask exceloval mezi třemi tyčemi, Chára skóroval, Marchand se kromě krásnou přesilovkovou trefou připomněl i luxusním přiťuknutím Davidu Pastrňákovi,  Krejčí přichystal premiérový zásah pro Karsona Kuhlmana.

St. Louis nenašlo způsob, jak Boston od prodloužení finálové série zastavit. A tak se rozhodne v nejzazší možné chvíli.

Partie číslo 7 už nyní přitahuje pozornost jako tuze silný magnet. "Diváci takové mače milují. Postaví se proti sobě dva skvělé týmy, ať vyhraje ten lepší," říká Bruce Cassidy, kouč Medvědů.

Boston bude hostit v pořadí již sedmnácté sedmé finále Stanley Cupu. Z předchozí šestnáctky hned tucet "bitev o všechno" zvládli domácí, hosté se radovali jen čtyřikrát. Na druhou stranu právě triumfem hostí skončily poslední dvě finále číslo 7.

Stačí si znovu připomenout bostonskou výhru ve Vancouveru a také rok 2009, kdy slavil v Detroitu Pittsburgh.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.