bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bissonnette na zkoušku ke Králům. Vybojuje si s LA smlouvu?

24. srpna 2016, 11:00

David Motloch

Pozvánku do přípravného kempu dostal od Králů útočník Paul Bissonnette. Na základě tzv. tryoutu se bude snažit s tamním klubem dopracovat ke smlouvě. Nebude to rozhodně nic jednoduchého. Bissonnette naposledy působil v NHL v sezóně 2013/14, od té doby na další šanci čeká. V nejlepší hokejové lize světa neodehrál tolik utkání, přesto jej drtivá většina fanoušků zná. Kanadský hokejista se totiž králem již stal – přesněji králem sociálních síťí.

Paul Bissonnette již nějaký ten pátek bruslí na ledové ploše ontarijského Reign, který v AHL plní úlohu farmy. Asi není zrovna překvapující, že tým, se kterým Reign spolupracuje, je ten samý, jenž nabídl Bissonnettovi pozvánku do svého přípravného kempu. Jednatřicetiletý rodák z kanadského Wellandu se tak již podruhé bude moci stát králem.

Proč podruhé? Protože Bissonnette, to je tak trochu samostatná jednotka. Občas si lidé kolem něj musí říkat, zda-li se neminul povoláním. Za poslední roky se tento, již na první pohled sympatický chlapík, nemálo proslavil jako velký šprýmař a bavič. Nevadí mu udělat si srandu z kohokoliv, i kdyby se terčem fórku měl stát on sám. Na internetu není těžké najít videa s jeho kousky.

Tím zřejmě nejznámějším se zatím stalo video natočené před dvěma lety. Pamatujete si ještě na Ice Bucket Challenge? Bissonnette byl vyzván Keithem Yandlem, tou dobou ještě obráncem Kojotů, a kanadský rodák tuto výzvu posunul, jak se říká, na jiný level. 

Kromě tohoto videa jej ale proslavil především jeho účet na Twitteru. Se 766 tisíci sledujících lidí patří mezi nejpopulárnější hráče NHL. Nyní dostane šanci se do nejslavnější hokejové ligy probojovat znovu. Bissonnette není žádný střelec či sběrač bodů, také proto v loňském ročníku skóroval za Reign pouze dvakrát a přidal jen jednu asistenci. Co ho na ledě zdobí, je tvrdá hra. 51 trestných minut ve 35 odehraných zápasech je poměrně slušná porce. 

Ačkoliv Bissonnette ve svých jednatřiceti nepatří ještě do starého železa, přesvědčit Krále z LA, že jsou jeho služby hodné další smlouvy, nebude lehké. Považte sami, že urostlý útočník kroužil naposledy na kluzištích NHL v době, kdy se dnešní Arizona jmenovala ještě Phoenix. Jako vhodné doplnění třetí či čtvrté lajny by však Bissonnette mohl posloužit dobře. A pokud by to náhodou nevyšlo, o kariéře po hokeji má kanadský vtipálek zřejmě jasno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.