bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bishop může chybět měsíc, Tampě to však příliš vadit nemusí

22. prosince 2016, 10:05

Michal Belšán

Zranění brankářské jedničky je většinou velký problém – tedy je pokaždé, pokud váš náhradní gólman nemá lepší čísla a není rovněž skvělým brankářem. Tampě Bay se zranil Ben Bishop, jehož roli tak nyní zaujme jeden z nejlepších ligových náhradníků Andrej Vasilevskij.

Stalo se to v utkání s Detroitem po střele Nicka Jensena, kterou Bishop vyrazil svým pravým betonem. Utkání tak opustil a zbytek dochytal Vasilevskij. Mimochodem, Jensen ve 26. minutě pak zranil i vlastního brankáře Jimmyho Howarda, kterého nahrazoval Petr Mrázek. A ještě k tomu si připsal asistenci při jediné brance Red Wings – jedinečný debut, ačkoliv šlo o prohru 1:4.

„Je to nepříjemné zranění, ale doufám, že nejde o nic dlouhodobého,“ řekl po zápase trenér Tampy Jon Cooper doufaje, že Bishop bude k dispozici hned po vánoční přestávce. Omyl! Chybět bude 3-4 týdny a vracet se bude v polovině ledna.

Připojí se tak k již čtyřčlenné marodce Lightning, na které se nachází jeden skvělý hráč vedle druhého. Steven Stamkos, Nikita Kučerov, Ondřej Palát, Ryan Callahan... 

Místo gólmana, který toho v klubové historii Lightning odchytal nejvíce (v dresu Tampy už nastoupil do 217 duelů základní části) byl z farmy povolaný 24letý Lotyš Kristers Gudlevskis. Jednička farmy v Syracuse si zatím zachytal v NHL čtyřikrát, z toho dvakrát v play-off.

Naposledy si za Bolts zachytal 24. října 2015. V utkání s obhájcem Stanley Cupu z Chicaga si připsal 31 zákroků, Tampa Bay ale padla v prodloužení.

Roli brankářské jedničky však nyní do svých rukou musí vzít Andrej Vasilevskij. „Od toho tady jsem!“ hlásí nebojácně devatenáctka draftu 2012. Ona Vasilevského čísla jsou velmi pěkná – ve 14 zápasech má úspěšnost zákroků 92,3%.

Obavy nemá ani zkušený útočník Brian Boyle. „Andrej už je na to připravený. Je to profesionál,“ vyslovil důvěru brankáři, který v červenci prodloužil s týmem smlouvu o tři roky. Očekává se totiž, že v budoucnu se stane plnohodnotnou jedničkou a Ben Bishop bude ještě v tomto ročníku vyměněn.

Pomalu, ale jistě se totiž blíží expanzivní draft pro Las Vegas. Každý tým bude moci uhájit jen jednoho brankáře. A je téměř stoprocentní, že každý by sáhl po jednom z dvojice Bishop – Vasilevskij, pokud by mohl. Generální manažer Tampy Steve Yzerman nechce dopustit, že by o Bishopa přišel bez jediné náhrady.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.