bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bishop by se měl po turbulentní sezóně dočkat v Dallasu zaslouženého klidu

14. května 2017, 10:30

Jiří Lacina

Po roce nejistoty má Ben Bishop jasno o novém působišti. A má o něm jasno na pořádně dlouhou dobu. Třicetiletý gólman svázal svůj život s organizací Stars na příštích šest let. I kdyby ho snad během této doby vyměnili, plat mu půjde. Garantovaných 29,5 miliónu dolarů je dost, aby gólman ani jeho rodina už do smrti nestrádali.

Jak vás už před pár dny informoval redakční kolega David Jahoda, Bishopova práva získal z Los Angeles Dallas. Zajištění Jonathana Quicka, k němuž najednou klubovému vedení Kings nebyly dost výkony Petera Budaje, mělo ryze dočasný charakter. Dva kohouti na jednom smetišti nemůžou fungovat, takže se dalo očekávat, že Los Angeles pustí po sezóně Bishopa o dům dál.

Stalo se a rodák z amerického Denveru se konečně dočkal vytouženého klidu. Navíc v místě, kde dlouho žil. „Znám zdejší oblast. Chodil jsem ve Friscu na střední školu a dobře vím, jak vášniví dokážou místní fanoušci být. Byl jsem nadšený, když jsem se tu novinu dozvěděl,“ řekl Bishop v okamžiku výměny jeho práv za volbu ve čtvrtém kole draftu do Texasu.

Stars nutně potřebovali vyřešit post brankáře. Výkony finského tandemu nelze nazvat jinak než zoufalými. Jedna z nejnákladnějších brankářských dvojic v lize toho opravdu moc nepředvedla. Dallas byl loni v NHL až 29. v průměru inkasovaných branek (3,17) a 30. v procentní úspěšnosti zákroků (89,3). Za to odkrojili Kari Lehtonen a Antii Niemi z platového stropu Dallasu dohromady 10,4 miliónů dolarů.

Dvojnásobný finalista Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře základní části Ben Bishop se jeví být ideální řešením. Příští rok si vydělá 7 miliónů dolarů, pak 6,5, následně 5,5 a třikrát 3,5 miliónu. To znamená stropovou zátěž pro nadcházejících šest let ve výši 4,91 mil.

Loňská sezóna pro něj nebyla snadná. Na jeho místo začal v uplynulých letech dotírat o osm let mladší Andrej Vasilevskij a v momentně, kdy podepsal novou smlouvu s platnosti do konce sezóny 2019-20, rozjel se kolovrátek spekulací: Co s Bishopem?

„Určitě mě to ovlivnilo,“ přiznal muž, jenž loni před trejdem do Los Angeles odchytal vedle Vasilevského v Tampě jen 32 utkání.

Nyní by se měl znovu dočkat místa brankářské jedničky a z minulosti víme, jak dobrý umí americký gólman v této roli být. Dallas dobře zná, osobní vazbu má i na staronového kouče Stars Kena Hitchcocka, pod nímž v létě trénoval. Tampa zřejmě sázkou na Vasilevského rovněž neprohloupila, což je vedle jiného dobře vidět také z aktuálních výkonů ruského brankáře na mistrovství světa.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.