bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez jedničky. Vancouver přišel o zraněného Millera

23. února 2015, 12:08

David Motloch

NHL registruje další zranění brankáře. Poté, co se v boji do vyřazovací části musí Rangers obejít bez Henrika Lundqvista, je zde tým, který si podobnou situaci vyzkouší také. Vancouver totiž v posledním zápase přišel o svou brankářskou oporu Ryana Millera. Parta postavená okolo dvojčat Sedinů tak má před sebou nelehký úkol. Jak ho vyřeší?

Ryan Miller se zranil v posledním utkání hraném v Nassau Coliseu na půdě Islanders. Kosatky tento zápas sice zvládly přesvědčivým poměrem 4:0, přišli však o svou oporu v brankovišti. Ve druhé třetině totiž útočník a spoluhráč Millera Jannik Hansen po jednom ze střetů doklouzal až k brance a cestou smetl vancouverského brankáře.

Tento nepříjemný střet zřejmě špatně odnesla pravá noha Millera, která při srážce utrpěla zranění. Brankář Canucks okamžitě odbruslil do šatny a do zápasu už se nevrátil. Po utkání zástupci Vancouveru oznámili, že má Ryan Miller potíže se zraněním v dolní části těla a do dalšího utkání hraného s Bostonem pravděpodobně nezasáhne. O přesnější délce rekonvalescence nepadla řeč.

„Nikdy nechci podobná zranění komentovat bezprostředně po utkání. Musíme nejdříve správně posoudit Millerův zdravotní stav, ale pravděpodobně bude příští zápas mimo,“ řekl na adresu čtyřiatřicetiletého brankáře hlavní trenér Kosatek Willie Desjardins.

To je samozřejmě velká rána pro Vancouver, který se nachází v Západní konferenci v tuhém boji o poslední vstupenky do play-off. Aktuálně se Vancouver pohybuje na páté příčce, avšak 71 bodů stačí Kosatkám k pouze tříbodovému rozdílu mezi desátým San Jose! Do mačkanice o play-off se hlásí navíc Calgary, Los Angeles nebo z „mrtvých vstalí“ Divočáci z Minnesoty.

Je jasné, že pozice brankářské jedničky se nyní ujme Eddie Läck, který už od loňského ročníku prokazuje stabilně kvalitní čísla (momentálně 91,7% úspěšnosti zákroků). Je však třeba mít na paměti, že sedmadvacetiletý gólman letos odchytal pouze 20 utkání a jeho celková zkušenost s NHL se zatím zastavila na 61 startech.

To rozhodně není dostatečná porce zápasů na to, aby si ve Vancouveru byli jistí, že na Läckovi může ležet tak velká tíha zodpovědnosti. Švédský brankář navíc nemá žádné zkušenosti s boji o play-off. „Věřím, že Ryana dokážu zastoupit. Nevím, jestli se bude jednat o situaci trvající dýl než jeden zápas. Prostě se to bude odvíjet od každého dne a budeme sledovat, jaké jsou možnosti,“ prohlásil brankář Läck.

Generální manažer Canucks Jim Benning bude muset zvážit možnost angažmá dalšího zkušeného brankáře, který by současnou situaci v brankovišti Kosatek vyřešil. Vše se bude odvíjet od zdravotního stavu Ryana Millera. Jak moc vážné je jeho zranění se totiž zatím zdá jako tajemství. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.