bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bez generálního manažera a ještě možná bez trenéra? Hurricanes čeká tak či tak perné léto

16. dubna 2018, 14:09

Jiří Sameš

Hurricanes mají za sebou další neúspěšnou sezonu. Podeváté v řadě totiž nepostoupili do play-off a už od 8. března navíc hledají nového generálního manažera. Nyní ještě prosakují na povrch informace, že by brzy mohli rovněž hledat nového trenéra.

Poslední účast Caroliny ve vyřazovacích bojích se datuje na sezonu 2008/2009. Tým tehdy podlehl ve finále Východní konference Pittsburghu Penguins, pozdějšímu vítězi Stanley Cupu, 0:4 na zápasy. Od té doby se play-off v Raleighu nehrálo.

Letos Hurricanes skončili na šestém místě Metropolitní divize, desátém místě Východní konference, přičemž na poslední postupující New Jersey Devils ztratili celkem čtrnáct bodů. Příčiny neúspěchu hledejme v defenzivě, ofenzivě ale i v podprůměrných speciálních týmech. V brance se navíc hodně trápil Scott Darling.

Opustí Peters pozici trenéra Hurricanes?

Bill Peters má sice v Raleighu smlouvu ještě na příští sezonu. Uznávaný expert Elliotte Friedman však už před měsícem informoval o tom, že současný trenér Canes má v dohodě možnost odejít jinam.

„Před pár týdny jsme hovořili o tom, že trenér Caroliny Bill Peters má ve smlouvě možnost klub opustit,“ zmiňoval Friedman v pořadu Hockey Night in Canada. „Existovalo jisté přesvědčení, že na to rozhodnutí má sedm dnů po skončení sezony. Myslím, že mu to ale bylo prodlouženo, a tak má i nadále možnost poohlédnout se jinde,“ pokračoval.

Friedman už rovněž navrhl pár možných nástupců Peterse. Tím nejžhavějším kandidátem by prý mohl být trenér Charlotte Checkers (farmářský tým Hurricanes) Mike Vellucci. Šanci ovšem může mít také Rod Brind’Amour, který dovedl Carolinu v sezoně 2005/2006 jako kapitán k prvnímu a zatím jedinému Stanley Cupu.

Peters působí na lavičce Hurricanes čtyři roky. S týmem zaznamenal bilanci 137-138-53 a ani jednou se neprobojoval do play-off.

V květnu mimochodem povede tým Kanady jako hlavní trenér na 82. mistrovství světa v hokeji.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.