bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron obrozeným Bruins věří. Z posil čiší nadšení, že za nás chtějí hrát, říká

30. července 2015, 17:30

Michal Sobotka

Stál na Gillette Stadium a kochal se místem, kde bude na začátku dalšího roku hrát pod otevřeným nebem tradiční venkovní zápas. Centr Bostonu Patrice Bergeron se však pro televizní stanici Comcast vyzpovídal nejen o tomto hokejovém svátku, ale také o nových posilách, které v něm vyvolaly důvěru.

Patrice Bergeron patří ve svých třiceti letech ke zkušenějším hráčům sestavy Bostonu Bruins. Tím spíše to bude platit v nadcházející sezoně. Generální manažer klubu Don Sweeney totiž především během draftu učinil hodně hráčských změn. „Daly se očekávat,“ přiznává asistent kapitána Bergeron.

„Není příjemné, když vidíte vaše spoluhráče opouštět klub. Takový je ale obchod, který je součástí hokeje,“ uvědomuje si kanadský útočník. Nové posily v klubu jej ale těší. Je z nich podle dvojnásobného olympijského vítěze čišet nadšení z toho, za jaký klub budou v příštích letech hrát. „Proto mám v náš kádr důvěru,“ říká třicetiletý Bergeron.

Bruins ovšem přišli o několik zajímavých jmen. Vyčnívají mezi nimi útočník Milan Lucic a obránce Dougie Hamilton. Proto se na papíře zdá tým spíš o něco slabší než silnější. Motivace hráčů dostat se do play-off však zůstává. „Když hrajete za Boston, musíte mít vysoká očekávání. Nelétáme v oblacích, ale dobře víme, že se musíme zlepšit. Chceme se dostat do vyřazovacích bojů, je to cíl hráčů, vedení i fanoušků,“ upozorňuje letošní vítěz Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího forvarda NHL.

Na Sturmův gól nezapomíná

Sám se také těší na velký den, který nastane 1. ledna. Boston se v dalším utkání tradičního Winter Classic představí doma proti Montrealu. Nebude se však hrát ve Fenway Parku jako před šesti lety. Bruins tehdy porazili Flyers 2:1 v prodloužení. „Na to vzpomínám nejraději. Vítězný gól Marca Sturma byl opravdovým zážitkem. Prožívali jsme ho s fanoušky jako v play-off,“ vybavuje si Bergeron. „Už jen možnost, že jsme den předem mohli na stadionu bruslit s rodinami a poté se převlékat v kabině Red Sox, vás pohltí,“ dodává.

Rivalita proti Canadiens se dostatečně projevuje během sezony i v uzavřených arénách, natož pak před otevřeným nebem. „Strašně se těším. Vždy je zábava hrát proti Canadiens. Že se bude hrát venku, to celému duelu dodává ještě větší jiskru,“ přiznává Bergeron.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.