bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Během Fáze 2 bylo pozitivně testováno na COVID-19 hned jedenáct hokejistů

20. června 2020, 7:03

Jiří Sameš

National Hockey League v pátek večer vydala prohlášení, ve kterém informuje o tom, že během tzv. druhé fáze bylo pozitivně testováno na koronavirus hned jedenáct hokejistů.

Fáze 2 nám odstartovala 8. června – týmy dostaly od vedení soutěže povolení znovu otevřít svá tréninková centra. ... Účast hokejistů je dobrovolná, zatím se jich zapojilo více než 200. 

Pozn.: Tréninky nyní probíhají v malých skupinách, maximálně po šesti lidech.

Každý hráč, jenž vstoupil do některého ze zařízení svého týmu, musel povinně podstoupit test na COVID-19. Hokejisté s pozitivním nálezem byli samozřejmě izolováni a dodržují všechna zdravotnická nařízení.

NHL ještě uvedla, že bude o počtu provedených testů a jejich výsledcích (nakažených) informovat každý týden. Identitu hráčů či klub však nezveřejní.

Tampa Bay Lightning předtím dočasně uzavřeli svá tréninková centra, několik členů organizace má totiž pozitivní nález – jde o tři nejmenované hokejisty, dále zaměstnance.

Aby toho nebylo málo... koronavirus má podle listu Toronto Sun (s odvoláním na další dva zdroje) také útočník Auston Matthews.

Už dříve se nákaza objevila v sestavě Ottawa Senators, Colorado Avalanche, Pittsburgh Penguins a Boston Bruins.

Liga má přitom 10. července v plánu spustit Fázi 3; ta značí start tréninkových kempů. Snad se tedy situace (nejen) v Severní Americe zlepší.

Čtěte také:
→ Vegas bude potvrzeno jako hostitelské město, koho ještě NHL zvolí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.