bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bailey bude pokračovat i nadále u Islanders. S klubem prodloužil o šest let

24. února 2018, 11:30

Jiří Sameš

Josh Bailey se dohodl s New Yorkem Islanders na šestileté smlouvě, dle které si vydělá celkem 30 milionů dolarů. Osmadvacetiletému útočníkovi vyprší na konci této sezony pětiletá smlouva a 1. července by se tak stal neomezeným volným hráčem.

„Na začátku roku to bylo něco, čeho jsme rodina a já chtěli dosáhnout,“ netajil Bailey. „Je to vzrušující a zároveň i trochu úleva. Jsme samozřejmě nadšení a šťastní, že zůstáváme v New Yorku. Od začátku sezony jsem do toho dával maximum, abych zůstal,“ pokračoval.

Letošní sezona vychází Baileymu opravdu skvěle. Odehrál zatím 58 zápasů, vstřelil v nich 15 branek a navíc přidal 47 asistencí. Se 62 kanadskými body je za Mathewem Barzalem a Johnem Tavaresem třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Již nyní můžeme hovořit o jeho zatím neúspěšnější sezoně v NHL!

„Dostal jsem trochu větší roli, než v minulých sezonách a užívám si to. Hraji se skvělými hokejisty, kteří mě neustále motivují, abych byl ještě lepším hráčem,“ řekl kanadský útočník.

Bailey hraje nyní v první útočné formaci společně s Johnem Tavaresem a Andersem Lee. Právě kapitán Ostrovanů, kterému mimochodem na konci této sezony také vyprší smlouva, vyjádřil spokojenost s tím, že Bailey zůstává. „Působí tu už dlouho a vyrostl z něj opravdu velmi dobrý hokejista. Je to jeden z lídrů našeho týmu, ostatní k němu vzhlížejí. Jsem si jistý, že se jeho hra bude i nadále zlepšovat.“

Slovy chvály nešetřil ani generální manažer Islanders Garth Snow. „Josh se stal jedním z našich klíčových hráčů. V organizaci již působí pár let a je úžasné sledovat, jaký hráč z něj roste. Jsme moc rádi, že s námi bude pokračovat.“

Baileyho si vybrali Islanders na draftu 2008 v prvním kole z devátého místa. Od té doby stihl rodák z Bowmanville odehrát v nejlepší hokejové lize světa 697 zápasů, ve kterých zaznamenal za 121 branek a 247 nahrávek celkem 368 kanadských bodů. Na konci ledna letošního roku se poprvé účastnil Utkání hvězd, když v Tampě reprezentoval Metropolitní divizi.

New Yorku Islanders zbývá do konce základní části odehrát přesně 20 zápasů. Momentálně mají na svém kontě celkem 65 bodů a v tabulce Východní konference jsou devátí. V noci ze soboty na neděli čeká na Isles veledůležité utkání na ledě New Jersey Devils.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.