bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bäckström se zotavuje z operace a doufá, že stihne začátek sezony

26. srpna 2015, 19:30

Matěj Mayer

Nicklas Bäckström, hvězda Washington Capitals, se po uplynulé sezoně podrobila artroskopické operaci kyčle. Nyní vše nasvědčuje tomu, že operace proběhla bez problému a sedmadvacetiletý švédský útočník se připojí k týmu Capitals v tréninkovém kempu. „Dopadlo to dobře a já doufám, že to tak i zůstane,“ přeje si první centr Washingtonu.

Nicméně je něco jiného objevit se v tréninkovém kempu a být připraven na začátek sezony 2015-16. „Nevím, jestli budu moct nastoupit na začátku sezony,“ připustil Bäckström, že neví, zda bude trenérům k dispozici k prvnímu zápasu sezony, který odehraje Washington 10. října proti New Jersey Devils.

„Byl tam velký důraz na posílení pohyblivosti kyčle. Ze začátku jsem nemohl běhat ani nic podobného, chtěl jsem počkat a dostat se na led co nejdříve,“ řekla čtyřka draftu 2006 o operaci, kterou podstoupila. „Je těžké předpovědět, jakou dobu rekonvalescence zabere, může se to lišit. Slyšel jsem něco o pěti měsících,“ sdělil asistent kapitána Capitals.

Bäckström se vrátil na led, což snad znamená, že jeho nepřítomnost na startu nového ročníku bude krátká, pokud tedy vůbec nějaká bude. Organizace Capitals ujišťuje, že se jejich klíčový hráč plně zapojí od prvního duelu. „Vzhledem k povaze této procedury jsme přesvědčeni, že Nick bude na začátku sezony 2015-16 zcela zdráv,“ uvedli v prohlášení představitelé Washingtonu.

Pokud by však přece jen hvězdný forvard nemohl v úvodu sezony nastoupit, generální manažer Brian MacLellan objasnil, jak by mohl vypadat alternativní plán. „Pokud by Bäckström nestihl začátek sezony, do první lajny by se nejspíše přesunul Jevgenij Kuzněcov. Uvolněné místo ve druhé řadě by zaujal André Burakovsky nebo někdo jiný,“ oznámil šéf Capitals pro Washington Post.

Zajímavé je, že Bäckström nevynechal v uplynulé sezoně jediné utkání! Všech 82 zápasů odehrál dokonce už popáté během své kariéry v NHL, která trvá už osm sezon. Kompletní porci 48 utkání si připsal i ve zkráceném ročníku 2012-13. V loňské sezoně nasbíral 78 bodů a s 60 asistencemi byl vůbec nejlepším hráčem NHL!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.