bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Až dva měsíce bez hokeje. Canadiens přišli o útočníka Armiu

10. listopadu 2018, 11:30

Jan Vojkůvka

Šest až osm týdnů bude podle lékařů chybět Montrealu Joel Armia. Finský útočník se zranil v úterním utkání proti New Yorku Rangers, které musel předčasně opustit se zraněním v dolní polovině těla. Další vyšetření ukázala problémy s pravým kolenem.

Šestnáctka draftu 2011 se po příchodu do Montrealu postupem času rozehrávala k zajímavým výkonům, stopku ale přineslo zranění pravého kolene, které ho vyřadí ze hry až na dva měsíce. Na vině byl střet koleny s Brendanem Smithem v utkání s Rangers. Místo na soupisce Canadiens prozatím zaujme Kenny Agostino.

Pětadvacetiletý Armia se stal pevnou součástí soupisky kanadského Montrealu a v posledních zápasech dostával v průměru 15-18 minut na zápas. Svou sílu potvrzoval nejen v útoku, ale i obraně a byl nasazován do oslabení. Své nesporné kvality pak potvrdil minulý týden v souboji s Washingtonem, proti němuž se gólem a asistencí podílel na výhře svého týmu.

Armia, který s týmem uzavřel roční smlouvu na 1,85 milionů dolarů, přišel do Canadiens v rámci výměny z Winnipegu. Spolu s brankářem Stevem Masonem a dvěma volbami draftu putoval do Montrealu za Simona Bourqua.

Finský útočník v 15 odehraných zápasech v této sezoně nastřílel 3 góly a přidal 4 asistence. Na led by se měl vrátit v lednu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.