bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Avalanche v příští sezoně oslaví 25. výročí, obléknou dresy Nordiques?

11. května 2020, 19:51

Jiří Sameš

Colorado Avalanche oslaví v příští sezoně 25. výročí. Před startem sezony 1995-96 totiž došlo ke stěhování klubu Quebec Nordiques do Denveru. Objeví se tak při speciální příležitosti legendární dresy?

„V příštím roce tým oslaví 25. výročí. Myslím, že je to dobrá příležitost," zmínil Declan Bolger, viceprezident a marketingový ředitel společnosti Kroenke Sports & Entertainment*.

„Mluvili jsme o tom, dosud tady tahle příležitost nebyla. Navíc to není jediná věc, o které jsme mluvili. Mluvili jsme o mnoha dalších věcech," pokračoval.

*Vlastníkem Avalanche je Ann Walton Kroenkeová, její manžel Stan Kroenke je předsedou společnosti Kroenke Sports & Entertainment se sídlem v Denveru.

Dres Nordiques v minulosti oblékali jména jako Peter Forsberg, Guy Lafleur, Peter Stastny, Mats Sundin či současný GM Avalanche Joe Sakic. Všichni zde jmenovaní jsou nyní v hokejové Síni slávy.

Pokud by to skutečně dopadlo, dá se očekávat, že půjde ale pouze o vybrané domácí zápasy. 

Colorado se chce možná inspirovat u Carolina Hurricanes, kteří si v sezoně 2018-19 připomněli éru Hartford Whalers. Jednalo se sice pouze o dva zápasy, ale vzpomínka pěkná.

„Dosud jsme neoblékli dres, jenž by dal nějak vzpomenout na Nordiques. Jiné týmy tak nedávno učinily," poznamenal Bolger.

„V týmu máme pár pamětníků. Když se podíváte do klubových záznamů, na rekordy, jsou tam Nordiques spolu s Avalanche. Uznáváme to," doplnil ještě.

Tým Quebec Nordiques existoval v letech 1972 až 1995. Za sezonu 1976-77 se stali vítězem WHA. V National Hockey League je potom největším úspěchem konferenční finále (1982, 1985).

Čtěte také:
AHL kvůli pandemii koronaviru zrušila zbytek základní části, play-off

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.