bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Avalanche nepanikaří. Tohle složení může zůstat, míní Joe Sakic

20. února 2020, 15:54

Jiří Sameš

Colorado Avalanche se v posledních dnech dost zaplnila marodka, generální manažer týmu Joe Sakic přesto zůstává v klidu. Navzdory nepřízni osudu to tak vypadá, že příliš změn v jejich podání neuvidíme.

Mimo hru mají Avalanche v současnou chvíli brankáře Philippa Grubauera a útočníky Matta Calverta, Nazema Kadriho, Mikko Rantanena. 

„Zranění hokejistů nic nezmění. Zaměřit bychom se mohli snad jen na rozšíření brankoviště, abychom se tak nějak jistili," řekl Joe Sakic televizní stanici Altitude.

Zpravodajství TSN zde tipuje příchod brankáře Robina Lehnera, jenž se může stát po skončení letošní sezony (1. července) neomezeně volným hráčem.

Co se však Robina Lehnera týče, jednalo by se o plnohodnotnou posilu. Výsledek? Po návratu Philippa Grubauera bychom registrovali na soupisce Colorada hned tři gólmany.

Na druhou stranu, Grubauer je mimo hru na dobu neurčitou. A pro play-off zkrátka potřebujete mít dva kvalitní muže v masce...

Už ve středu jinak Sakic poznamenal, že nemá v plánu měnit své nejlepší prospekty (mladíky), aby tak zvýšil naděje na Stanley Cup v letošním období. Obránci Bowen Byram, Conor Timmins se tedy stěhovat nebudou. 

„Víme o našich slabinách. Zároveň ale nechceme ztratit naše velké naděje do budoucna," zmínil k věci Sakic.

„Za poslední roky existuje hned několik týmů, kterým se podobná strategie nevyplatila. Až moc se vzdaly budoucnosti, jen aby udělaly okamžitě výsledek v play-off," pokračoval.

„Myslíme si, že tým má dobrou hloubku. Takhle může zůstat. Moje práce ale spočívá v tom, že zjišťuji, jak bychom jej mohli ještě vylepšit," doplnil.

Závěr? Rozhodně neočekávejme v podání Avalanche velkou aktivitu. Nějaké posílení týmu určitě bude, avšak s rozvahou.

Hokejisté Colorada jsou nyní v tabulce Centrální divize na třetím místě (bilance 34-18-7). Náskok před nejbližším pronásledovatelem, Winnipeg Jets potom činí osm bodů.

V noci na čtvrtek porazili mezi domácími mantinely New York Islanders 3:1, přičemž tak zastavili sérii tří proher.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.