bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Avalanche hrají o naději na play-off, vyhrát potřebují také Wild, Coyotes a Canadiens

21. března 2019, 20:15

Petr Sumbal

Do konce základní části už zbývá většině týmům jen devět utkání, jde už tedy opravdu do tuhého. Ve Východní konferenci největší boj o divokou kartu svádí Montreal s Columbusem, z těchto týmů půjdou do akce v noci ze čtvrtka na pátek jen Canadiens. Situace na západě je ještě zamotanější. Na dálku spolu o play-off budou dnes v noci bojovat Dallas, Minnesota, Arizona a Colorado.

0:00 Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

Carolina má sezónu rozehranou výborně a velice pravděpodobně se podívá do play-off, pokud si závěr základní sezóny nepokazí. Hurricanes vyhráli čtyři z posledních pěti utkání a jsou čtvrtí v Metropolitní divizi s náskokem čtyř bodů na Montreal, který ji jako jediný ještě může ohrozit. Tampa se do konce základní části už nemusí stresovat, v kapse má nejen postup do play-off, ale i první místo po základní části.

0:00 Florida Panthers – Arizona Coyotes

Florida už v závěru základní části nemá o co hrát, protože do play-off už postoupit nemůže. Poslední dvě utkání Panthers prohráli, předtím měli čtyřzápasovou šňůru výher. Arizona má naopak nakročeno do play-off. Aktuálně drží čtvrté místo v Pacifické divizi a divokou kartu. Na Minnesotu má ale náskok jen jednoho bodu. Coyotes z posledních pěti zápasů jen dvakrát vyhráli, potřebují zabrat.

0:00 New Jersey Devils – Boston Bruins

New Jersey už sezónu pouze dohrává, už dávno ztratilo možnost zabojovat o postup do play-off. Devils jsou ve Východní konference třetí od konce a dokonce úplně poslední v Metropolitní divizi. Z posledních jedenácti utkání Devils vyhráli jen dvakrát. Boston už se může soustředit na to, aby udržel druhé místo ve Východní konferenci. Zatím má náskok tří bodů na třetí Washington. Poslední dvě utkání Boston vyhrál.

0:30 Montreal Canadiens – New York Islanders

Montreal ze všech sil bojuje o play-off a ještě ho čeká pořádná šichta, aby se vmáčkl mezi postupující osmičku na východě. Aktuálně jsou Canadiens na čtvrtém místě Atlantické divize a v boji o divokou kartu zaostávají o pouhý jeden bod za Columbusem. Z posledních pěti utkání Montreaal čtyřikrát prohrál, musí zabrat. New York Islanders už mají postup jistý, jsou na druhém místě Metropolitní divizi. Můžou zabojovat i o vítězství v divizi, za Washingtonem jsou jen o tři body a mají zápas k dobru.

1:00 Nashville Predators – Pittsburgh Penguins

Nashville je dalším z řady týmů, který už se v závěru základní části nemusí stresovat s bojem do play-off, to má už jisté. Predators jsou druzí v Centrální divizi a na první Winnipeg ztrácí tři body, ovšem mají odehrán o zápas navíc. Poslední tři utkání Nashville zvítězil. Pittsburgh už má postup také jistý, je třetí v Metropolitní divizi. Potřeboval by ale zlepšit formu, poslední tři utkání prohrál.

1:00 St. Louis Blues – Detroit Red Wings

St. Louis už má play-off téměř jisté. Je třetí v Centrální divizi a na pátou Minnesotu má náskok sedmi bodů, což už by do konce základní části mělo stačit. Případné vítězství nad Detroitem by St. Louis dalo úplnou jistotu. Red Wings už mají jistotu, že do bojů o Stanley Cup nepostoupí, jsou předposlední ve Východní konferenci i Atlantické divizi. Poslední dvě utkání ale Detroit vyhrál a napravil tak dojem po předchozích čtyřech porážkách v řadě.

1:30 Dallas Stars – Colorado Avalanche

Dallas usiluje o to, aby udržel své umístění na divoké kartě. Aktuálně jsou Stars čtvrtí a podařilo se jim bodovat v osmi z posledních deseti utkání, takže nakročeno mají dobře. Na pátou Minnesotu má Dallas náskok pěti bodů. O další bod pozadu je Colorado, které potřebuje nutně zvítězit, aby si udrželo naděje na play-off, jelikož bojuje o divokou kartu. A to nejen s Dallasem, ale také s Arizonou, na kterou ztrácí jen dva body. Avalanche by potřebovali častěji vítězit, vyhráli jen čtyři z posledních devíti utkání.

1:30 Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers

Chicago ve druhé polovině základní části rozhodně zlepšilo své výkony, ale na play-off mu  to nakonec stačit nebude. Blackhawks jsou stále na posledním místě Centrální divize a na divokou kartu ztrácí čtyři body. Aby si uchovali naději, musí porazit Philadelphii a doufat v zaváhání řady dalších týmů. Philadelphia má podobně malou naději na play-off, z šestého místa Metropolitní divize ztrácí na divokou kartu šest bodů.

2:00 Calgary Flames – Ottawa Senators

Calgary prožívá až nečekaně skvělou sezónu a útočí na velice překvapivé vítězství v Západní konferenci po základní části. Zatím to mají Flames rozehráno skvěle, mají náskok tří bodů na druhé San Jose. Z posledních pěti utkání Calgary čtyři vyhrálo. Ottawa je na opačném pólu tabulky, je nejhorším týmem celé NHL a může se tak těšit na výhodnou pozici pro draftovou loterii. Senators prohráli pět z posledních šesti zápasů.

3:00 Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets

Vegas ještě stoprocentní jistotu potupu nemá, ale už je hodně blízko, protože na třetím místě Pacifické divize má pohodlný náskok. Golden Knights mají v závěru základní části výbornou formu, vyhráli devět z posledních deseti utkání. Znovu se tak mohou zařadit mezi černého koně play-off. Winnipeg je na vedoucí pozici v Centrální divizi a také hraje v dobré formě, vyhrál čtyři poslední utkání.

3:30 Los Angeles Kings – San Jose Sharks

Los Angeles už dávno tuto sezónu zabalilo. King špatně rozehráli základní část a už se nedokázali dostat do tempa a budou rádi, když v závěru sezóny udrží předposlední místo v rámci celé NHL před Ottawou. Z posledních sedmi utkání Los Angeles šestkrát prohrálo. San Jose už má naopak jistý postup do play-off a ještě může zabojovat o vítězství v Západní konferenci. Aktuálně ztrácí na Calgary jen tři body. Potřebuje ale vylepšit formu, prohrálo tři poslední zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.