bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Athanasioua získal Edmonton, k Oilers míří i Ennis. Carolina má Vatanena

24. února 2020, 22:39

Matěj Hodoval

Letošní uzávěrka přestupů rozhodně musí bavit nejednoho příznivce National Hockey League. Před závěrečnými boji o postup do vyřazovací části posílil Edmonton, který přivedl dva forvardy. Vytouženého obránce pak získala Carolina.

Edmonton zbrojí na závěr základní části ve velkém, posílil o dva útočníky.

Nejprve ten větší trejd. Edmonton získal posilu, která by mohla zapadnout na křídlo k hvězdnému Connoru McDavidovi. Z Detroitu se do Alberty přesouvá rychlík Andreas Athanasiou.

Pětadvacetiletý Kanaďan odehrál v letošní sezoně šestačtyřiceti zápasů, během nichž se desetkrát trefil a na dalších čtrnácti gólech se podílel asistencí. Athanasiou mění poprvé ve své NHL kariéře dres, z Detroitu se stěhuje po necelých pěti sezonách.

Společně s rodákem z Ontaria se Red Wings vzdal Ryana Kuffnera, třiadvacetiletého útočníka, jenž nastupuje v AHL. Rudá křídla za tyto dva získala zkušeného Sama Gagnera, volbu ve druhém kole draftu v letech 2020 a 2021.

Edmonton rovněž přivedl Tylera Ennise z Ottawy výměnou za volbu v pátém kole draftu.

Ennis si zahraje v posledních čtyřech letech už za pátý klub v National Hockey League. Tuto sezonu naskočil do jednašedesáti zápasů za Ottawu a rozhodně se ukázal v dobrém světle. Edmontonský rodák má aktuálně na svém kontě čtrnáct zásahů a devatenáct nahrávek.

Carolina získala těsně před uzávěrkou přestupů posilu do obrany.

Do Raleigh přichází Sami Vatanen. Osmadvacetiletý Fin si po Anaheimu a New Jersey zahraje za třetí klub v National Hockey League. Za trápící se Devils letos odehrál sedmačtyřicet duelů s bilancí pět gólů a osmnáct asistencí. 

Ďáblové na oplátku získali útočníka Janne Kuokkanena, jednadvacetiletého Fina, jenž v nejlepší hokejové lize světa zatím posbíral jedenáct startů, a volbu ve druhém kole draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.