bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona postrádá klíčového obránce, Hjalmarsson bude chybět tři měsíce

16. října 2019, 10:00

Jakub Hromada

Kojoti z pouště budou muset vyřešit vážnou absenci v defenzivních řadách. Švédský zadák Hjalmarsson si v zápase s Coloradem přivodil zranění v dolní části těla a do zápasového tempa se vrátí nejdříve za tři měsíce. Má prasknutou lýtkovou kost.

Stalo se tak na začátku domácího utkání s Avalanche, kde Hjalmarsson obětavě zaklekl proti ráně Erika Johnsona, a ta trefila levé lýtko dvaatřicetiletého beka. Odkulhal na střídačku a následně i do kabin. Do Winnipegu neodcestoval a na led se vrátí až po Novém roce.

Hjalmarsson byl po přechodu z Chicaga do Arizony velmi vytěžovaný hlavně v defenzivní práci pro tým. Loni sice trávil na ledě průměrně o minutu méně oproti předcházející sezóně, ovšem při oslabeních byl mezi mantinely takřka pořád. Více než tři minuty na zápas deklarovaly jeho přínos pro tým.

Letos je to trochu jiné. Sice odehrál pouhé čtyři duely, ovšem ice-time mu klesl na necelých 15 minut. Ale nenechte se zmást. Za vše může poslední střetnutí s Avs, kde si před osudným momentem zahrál jen čtyři a půl minuty. Předtím to bylo 18, 16, a dokonce 21 minut.

Niklas Hjalmarsson byl draftovaný v roce 2005 jako 108. v pořadí Chicagem. Do NHL nakoukl o dva roky později, ale nedílnou součástí obranné šestice se stal až v sezóně 2009/2010. Právě v tomto ročníku se mu podařilo zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Stanley Cupu. Stejný počin ještě zopakoval v letech 2013 a 2015.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.