bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Anketa Sportovec roku zná elitní desítku, šanci na triumf mají i Palát a Pastrňák

1. prosince 2020, 15:46

Václav Jáchim

Letošní rok výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, tradiční anketa Sportovec roku přesto ocení řadu pozoruhodných výkonů a triumfů. Šanci na úspěch mezi jednotlivci mají i dva hokejisté – do elitní desítky se prosadili Ondřej Palát (na snímku) a David Pastrňák.

Úspěšná anketa letos chystá 62. ročník a mezi kandidáty na celkové prvenství jsou znovu výrazné osobnosti. Kromě zmíněných útočníků NHL získali v hlasování členů Klubu sportovních novinářů přízeň cyklista Tomáš Bábek, biatlonistka Markéta Davidová, tenistka Petra Kvitová, lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká, vodní slalomář Jiří Prskavec, rychlobruslařka Martina Sáblíková, basketbalista Tomáš Satoranský a fotbalista Tomáš Souček.

Mezi trojicí nejlepších kolektivů tentokrát chybí hokejová reprezentace, jelikož pandemie koronaviru zrušila mistrovství světa ve Švýcarsku a národní tým přišel také o domácí České hokejové hry.

V desítce nejlepších jednotlivců jsou čtyři zástupci kolektivních sportů, z dalších hokejistů skončil v celkovém hodnocení na 24. místě Jan Rutta, který společně s Ondřejem Palátem přispěl k triumfu Tampy Bay ve Stanley Cupu. Zmíněný útočník Lightning je v elitní desítce ankety poprvé, naopak David Pastrňák skončil loni na třetím místě.

Útočník Bostonu prožil za Atlantikem další povedenou sezonu, společně s Alexandrem Ovečkinem nastřílel v neúplné základní části 48 gólů, oba posléze převzali Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL.

Na čtvrté prvenství v anketě může dosáhnout Martina Sáblíková, čímž by se vyrovnala Věře Čáslavské a Janu Železnému, Sportovcem roku se v minulosti staly také Petra Kvitová a Ester Ledecká. Mezi finalisty se naopak nevešel loňský vítěz Lukáš Krpálek.

V prvním kole hlasovalo 186 členů Klubu sportovních novinářů, druhé kolo má uzávěrku 7. prosince a určí konečné pořadí jednotlivců a kolektivů. Vyhlášení proběhne 22. prosince od 21:45 hodin před kamerami ČT1, s ohledem na opatření proti nemoci covid-19 bude v pozměněném režimu.

Novinkou letošního ročníku bude udělení trofeje za „Oddanost sportu“, kterou zaštítí Národní sportovní agentura. Ocenění každoročně převezme uznávaná sportovní autorita s vysokým morálním kreditem, která celoživotním přístupem ke sportu motivuje a inspiruje mladé sportovce. Volba Juniorského sportovce roku se letos z důvodu zrušení většiny evropských a světových juniorských šampionátů neuskuteční.

Celý projekt organizačně a marketingově zajišťuje už víc jak 20 let společnost BPA sport marketing a.s., která je dlouholetým marketingovým partnerem Tipsport extraligy a Českého hokeje.

Sportovec roku 2020 po 1. kole

Jednotlivci:

Finalisté podle abecedy: Tomáš Bábek (cyklistika), Markéta Davidová (biatlon), Petra Kvitová (tenis), Ester Ledecká (snowboarding/lyžování), Ondřej Palát (hokej), David Pastrňák (hokej), Jiří Prskavec (vodní slalom), Martina Sáblíková (rychlobruslení), Tomáš Satoranský (basketbal), Tomáš Souček (fotbal).

Další pořadí: 11. Adam Ondra (sportovní lezení) 316 bodů, 12. Josef Černý (cyklistika) 307, 13. Lucie Charvátová (biatlon) 247, 14. Eva Samková (snowboarding) 241, 15. Tomáš Vaclík 187, 16. Vladimír Coufal (oba fotbal) 151, 17. Kateřina Kudějová (vodní slalom) 141, 18. Barbora Krejčíková 114, 19. Karolína Plíšková (obě tenis) 103, 20. Václav Pech (motorismus) 92, 21. Anna Fernstädtová (skeleton) 90, 22. Gabriela Satková (vodní slalom) 70, 23. Ondřej Lieser (golf) 67, 24. Jan Rutta (hokej) 63, 25. Simona Kubová (plavání) 52.

Kolektivy:

Finalisté podle abecedy: Biatlonisté ČR (smíšená štafeta), Fotbalisté ČR, Fotbalisté ČR do 21 let.

Další pořadí: 4. Fotbalisté Slavie 124 bodů, 5. Dráhoví cyklisté ČR, sprint (Bábek, Topinka a Čechman) 105, 6. Futsalisté ČR 85, 7. Basketbalisté Nymburka 60, 8. Čtyřbob ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) 38.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.