bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ani Perry trápení neukončil. Legenda Anaheimu debutovala v dresu Dallasu

17. října 2019, 17:39

Jan Vojkůvka

Hokejisté Dallasu se na začátku nové sezony herně trápí. Z osmi odehraných zápasů dokázali vyhrát jen jednou, připsali se sedm porážek (jednu po nájezdech) a po souboji s Columbusem drží negativní šňůru čtyř proher v řadě. Zvrátit neúspěchy se nepovedlo ani zkušenému Corey Perrymu, který poprvé v NHL nastoupil mimo dres Anaheimu.

Čtyřiatřicetiletý Perry vynechal prvních sedm zápasů sezony kvůli doléčování ze zlomeniny chodidla. Jeho návrat na led byl Dallasem doslova vyhlížen, i kvůli velkému trápení celého týmu. Premiéra v novém dresu ovšem nakonec vítězná nebyla. 

„Byl jsem ze začátku nervózní a snažil se hlavně hrát hokej. Bylo fajn, že jsem se konečně dostal na led,“ hodnotil Perry. „Je skvělé být zpátky a být součástí tohoto týmu. Byl to pro mě vzrušující den.“ 

Perry odehrál slušný zápas. Největší šanci měl ve druhé třetině, kdy ovšem z pravého kruhu vypálil přímo doprostřed masky brankáře Korpisala. Ani on nedokázal zabránit v další porážce, tentokrát na ledě Columbusu 2:3. S jeho výkonem ale byli vesměs všichni spokojení.

„Nasazoval jsem ho víc, než jsem si původně představoval, protože mu to opravdu šlo,“ řekl k jeho premiéře trenér Jim Montgomery. „Tvořil hru, a ta přihrávka Gurjanovovi při přesilovce... Jeho podpora v útočném pásmu byla znamenitá,“ radoval se. 

Celkem zkušený útočník odehrál téměř 14 minut, což při návratu po zranění není vůbec špatná hodnota. Nasazen byl do druhé formace spolu s Mattiasem Janmarkem a Roope Hintzem. „Byl to jeden z těch zápasů, kdy se musíte neustále tlačit dopředu. Musím se ještě zlepšovat, v každém zápase a při každém střídání,“ ví Perry. 

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 hrál doposud celou svou kariéru v Anaheimu, za který nastoupil v základní části k 988 zápasům s bilancí 372 vstřelených branek a 404 asistencí. Po minulé sezoně, kdy se dostal na led jen ve 31 utkáních, byl však v červnu vyplacen z posledních dvou let smlouvy.

Hned 1. července podepsal jednoletý kontrakt s Dallasem se základním platem ve výši 1,5 milionu dolarů. Na bonusech si může přijít na dalšího 1,75 milionu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.