bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Andersonova manželka bojuje se zákeřnou nemocí. S Oilers jsme hráli pro něj, zní z kabiny

31. října 2016, 16:00

Michal Sobotka

Byla to emocionální výhra pro brankáře Senators. Craig Anderson se v sobotu připojil zpět k týmu a hned v prvním startu vychytal čisté konto. Věnoval ho manželce, které nedávno lékaři diagnostikovali rakovinu. Jeho spoluhráči šedesát minut bojovali za čisté konto své jedničky.

Ottawu na cestách po Západní konferenci v úterý náhle opustil. Brankář Craig Anderson musel domů, protože jeho manželce lékaři diagnostikovali rakovinu. K týmu se připojil až v sobotu a jeho první start nemohl mít větší emociální podtext. Kanadský gólman vychytal Edmonton, ze 37 střel nepustil za svá záda jedinou.

Po utkání si vysloužil málo vídané ovace i od domácího publika v Edmontonu. Utěšit a zároveň pogratulovat mu přišel i jeho protějšek Cam Talbot. S novináři následně Anderson z pochopitelných důvodů ani nemluvil. „Před zápasem jsme všichni chtěli vyhrát pro něj,“ nechal se slyšet spoluhráč z Ottawy a autor první branky Mike Hoffman.

Pětatřicetiletý Anderson vychytal čisté konto také v minulém zápase s Vancouverem, který Sens vyhráli 3:0. Takže je dva zápasy bez obdržené branky. Po nedělním utkání s Oilers se stal první hvězdou mače. Salutovali mu všichni přítomní na stadionu, včetně gólmana domácích Cama Talbota. „Ani si nedokážu představit, co se mu honilo hlavou během zápasu. Hráli pro něj a on sám odchytal parádní zápas,“ povídal maskovaný muž Oilers.

Na tiskové konferenci těžko hledal slova také trenér Ottawy Guy Boucher. „Hokej všichni milujeme, ale jsou věci, které jsou mnohem důležitější, což hodně lidí na ledě prokázalo,“ řekl po výhře svého celku. Sám na střídačce mohl vidět, jak se všichni jeho hráči soustředí hlavně na to, aby ubránili čisté konto. „Všichni hráli pro Craiga a chtěli hlavně dobře bránit. Na lavičce jsem slyšel naše nejlepší ofenzivní hráče, jak se baví o bránění,“ popisoval Boucher. „Když jsem pak viděl výkon Andersona, to pro mě byla inspirace,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.