bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Amonte: Pastrňák mi připomíná Seguina

9. března 2015, 12:07

Vojtěch Balon

Teprve osmnáctiletý havířovský rodák přispěl k výhře svého Bostonu nad Detroitem parádní přesilovkovou trefou, Bruins vyhráli podruhé během dvou dnů a zvýšili náskok před devátou Floridou na čtyři body. Na Pastrňáka se valí chvála ze všech stran, do řad obdivovatelů jeho hry se přidal i bývalý skvělý hráč Tony Amonte.

„Je neuvěřitelně zručný, rychlý a má šikovné ruce,“ řekl o českém juniorském reprezentantovi Amonte, střelec vítězné branky z finále Světového poháru 1996 a doplnil: „Připomíná mi Tylera Seguina v jeho nováčkovské sezóně.“ Nynější hvězda Dallasu nasbírala ve své první sezóně v nejlepší lize světa 22 bodů (11+11) v 74 zápasech, Pastrňák má na svém kontě zatím 16 bodů (8+8). Nutno dodat, že mu na to stačilo pouhých 29 utkání!


Směr, jakým se Pastrňákova kariéra bude ubírat, z velké části záleží na přísném kouči Julienovi. „Dejte mu šanci, aby hrál svoji hru, nechte ho hrát útočně a kreativně,“ radí Amonte, bývalý hráč New Yorku Rangers, Chicaga, Phoenixu (nynější Arizony) a Calgary.

Zatím to tak růžové není. Rodák z Havířova sice nastupuje na ledě ve druhé formaci po boku Ryana Spoonera a Milana Lucice, jenže například v posledním mači proti Detroitu strávil na ledě jen něco přes 11 minut. Nikdo z hráčů Bruins toho neodehrál tak málo, Claude Julien dopřál vyšší ice time i bouračům Paillemu, Campbellovi, Talbotovi či Kellymu.

Kdo ví, kolik by měl David Pastrňák kanadských bodů, kdyby na ledě trávil tolik času jako ostatní hráči Medvědů. Jisté je jedno – český hokej po letech půstu našel další opravdovou mladou hvězdu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.