bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Americký kapitán Kane: S Čechy to nikdy nebylo a nebude lehké

16. května 2018, 18:53

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté si musejí ve čtvrtečním čtvrtfinále s Američany dávat pozor hlavně na Patricka Kanea. Hvězdný útočník s číslem 88 na zádech se v Dánsku blýskl už 17 body za šest branek a jedenáct nahrávek. A další bude chtít jistě přidat proti Čechům.

"Ale nečeká nás nic snadného. Češi jsou nevyzpytatelní a zároveň hodně nebezpeční. Hrají jak technický, tak fyzicky náročný hokej. Popravdě to s nimi nikdy nebylo a nebude snadné," hlásí americký forvard. "Mají tam šikovné hráče," upozorňuje. Myslí tím především Davidy Pastrňáka a Krejčího, kteří jsou v americkém týmu nejčastěji skloňováni.

"Asi se budu opakovat po mých spoluhráčích, ale jsou prostě skvělí. Odehráli letos v NHL super základní část a na tu následně směle navázali také v play off. Po příjezdu posunuli český tým na úplně jiný level, hlavně na ně si musíme dát velký pozor," zdůrazňuje Patrick Kane před bitvou dvou celků, které se poslední dobou v play off často potkávají.

Obzvlášť ve čtvrtfinále. Naposledy se tak stalo v únoru na olympiádě v Pchjongčchangu, kde se parta kolem kouče Jandače radovala z vítězství 3:2 po nájezdech. V Soči pro změnu slavilo USA. Památné jsou v tomto miléniu také boje z Prahy, Vídně, Bratislavy, Minsku či Moskvy, kde Češi stejně jako doma v roce 2004 padli po samostatných nájezdech.

Prohra s Finy nás zdravě nakopla, jdeme do toho s pořádnou motivací

Čeští reprezentanti byli většinou papírovými favority, ale letos se role obrací. "Tlak však vůbec necítíme. Chceme se hlavně soustředit na sebe a nemyslet na to, že když prohrajeme, tak jedeme domů," říká devětadvacetiletý útočník, který hraje teprve na druhém MS. Moc si to užívá. "Je to tak. Máme super tým, jsem rád, že se tu sešla taková parta," líčí.

Americká síla tkví tradičně v ofenzivě. Tým kolem Patrika Kanea nastřílel na turnaji už 39 branek a směřoval k výhře ve skupině, jenže nezvládl souboj s Finy. "Sehráli jsme tady ve skupině šest skvělých zápasů. Ten poslední nás trochu srazil, ale na druhou stranu nás to zdravě nakoplo a do čtvrtfinále jdeme s pořádnou motivací," říká po jasné prohře 2:6.

Podle americké hvězdy mohou hrát klíčovou roli přesilovky. "Soustředili jsme se na ně už před turnajem, abychom z nich byli schopni těžit. Může se stát cokoliv, přesilovky budou o to důležitější," pokyvuje před velkou bitvu, která v Herningu vypukne už ve čtvrtek v 16:15. "Věřím, že nás trenéři skvěle připraví a postoupíme," přeje si americký kapitán.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.