bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Alexandr Ovečkin: Rusové jsou kovaní muži

22. dubna 2017, 11:00

Jiří Lacina

Nepříjemný okamžik prožili fanoušci Washingtonu na konci první třetiny pátečního utkání Capitals a Maple Leafs. Alexandr Ovečkin inkasoval tvrdý hit na koleno a z ledu mu museli pomáhat spoluhráči. V zápasech, kdy jde o všechno, může takový moment ovlivnit celý zbytek sezóny, která se může za nepříznivých okolností nehezky zkrátit. Naštěstí tentokrát všechno dobře dopadlo.

„Ruské stroje se nerozbíjí,“ glosoval celou situaci list Washington Times.

Dlužno dodat, že Ovečkin si hit tak trochu vykoledoval. Ruský tank nikdy nehrál v rukavičkách a stoprocentní nasazení předváděl také v úvodu pátého duelu, kdy ve 14. minutě za bránou soupeře nedojel puk, tak aspoň tvrdě srazil obránce Toronta Jakea Gardinera.

Možná nebyla náhoda, že si o chvíli později na ruského agresora počíhal Nazem Kadri a srazil jej diskutabilním bodyčekem, který odneslo Ovečkinovo levé koleno. Spoluhráči Nate Schmidt a Nicklas Bäckström pomohli klopýtajícímu parťákovi z ledu, rozhodčí ocenili Kadriho zákrok dvěma minutami.

„Je to moje práce,“ řekl po utkání centr Toronta. „Bylo dobré vidět ho zpátky.“

Jakkoli vypadal zákrok hrozivě, útočník Washingtonu vynechal jen konec první třetiny a ve druhém dějství byl znovu zpátky na ledě. Absentoval tak fakticky v jediném střídání.

„Potřeboval jsem jen krátkou pauzičku,“ řekl Ovečkin, jehož spoluhráči v přesilovce při vyloučení Kadriho otevřeli skóre utkání.

Autorovi se v této souvislosti nemůže nevybavit jeden starý moment ze zápasu ruského národního týmu komentovaného Robertem Zárubou. Ruský hokejista se vrátil na lavičku s krvavým zraněním ve tváři. Lékař stojící s rukama zkříženýma na prsou vedle trenéra jen krátce pohlédl hokejistovým směrem, načež bez jakéhokoli náznaku vzrušení upřel svou pozornost zpátky na led.

„Rusové jsou kovaní muži,“ pravil tehdy komentátor české televize.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.