bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Aho má otřes mozku. Giordano dodatečný trest nedostane

16. ledna 2018, 14:00

Jan Vojkůvka

Klíčový hráč Caroliny Hurricanes, Sebastian Aho, musí na nějaký čas na hokej zapomenout. Osudným se mu stal tvrdý střet s Markem Giordanem z Calgary během nedělního utkání, po kterém finský útočník utrpěl otřes mozku a zranění v dolní polovině těla.

Když došlo k nebezpečnému střetu mezi Ahem a Giordanem, okamžitě bylo jasné, že je zle. Zatímco finský útočník zůstal ležet na ledě, svého spoluhráče se vydal pomstít Justin Williams. Giordano následně dostal trest ve hře a Aho musel opustit ledovou plochu za pomoci Krugera a členů realizačního týmu.

Hurricanes dnes krátce po půlnoci středoevropského času vydali krátké prohlášení, ve kterém uvedli, že Aho nemusí na operaci. Což je jednoznačně dobrá zpráva. Tou horší ale je, že po střetu s Giordanem utrpěl otřes mozku a zranění v dolní části těla, pravděpodobně se pak jedná o koleno.

Co se vlastně stalo při zápase s Calgary? Dvacetiletý Aho si po najetí do útočného pásma chtěl přebruslit mezi kruhy, kde ho ovšem nekompromisně „sestřelil“ Giordano. Opakované záběry odhalily, že obránce Calgary do soupeře doslova naskočil, trefil ho ramenem či loktem, který šel nebezpečně nahoru, do hlavy, a k tomu ho zasáhl svým kolenem do nohy. Aho neměl šanci tento hit ustát.

Vyloučení do konce zápasu na sebe nenechalo dlouho čekat, což pro Giordana znamenalo také hrozbu další suspendace. K tomu ale nedošlo, Giordano nejen, že nevyfasoval žádný zápasový trest, ale neobdržel ani pokutu.

Mnozí se pak podivují nad tím, že za mnohem menší prohřešek vyfasoval dvouzápasovou suspendaci Andrew Cogliano z Anaheimu. To je však to poslední, nad čím přemýšlí Sebastian Aho.

Carolina se nyní bude muset nějaký čas bez Aha obejít. Nakolik je však mladý forvard pro tým klíčový naznačuje i jeho bilance 16 gólů a 37 bodů ve 45 zápasech. Canes, kteří figurují na 11. místě Východní konference, budou muset v nejbližších utkáních hledat produktivitu jinde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.