bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

AHL: Přehnal to? Brankář Berra se zapsal mezi střelce, soupeře popudila jeho oslavná gesta

17. ledna 2015, 13:00

Martin Zíta

Brankář Reto Berra v noci prožil v AHL moment, na který nejspíš nikdy nezapomene. Při soupeřově hře bez brankáře se chopil šance a poslal kotouč přes celé hřiště na opuštěnou klec. Dočkal se, puk skutečně zapadl do branky a Berra nijak neskrýval svou radost. To se ale příliš nelíbilo trenérovi soupeře.

"Povedla se mu parádní věc, ale jak poté skákal... Skutečně je to parádní věc, ale tohle," vystřelil na novináře John Anderson, trenér Chicaga Wolves. Duel s Chicagem byl shodou okolností vůbec prvním Berrovým představením v dresu Lake Erie – farmy Colorada Avalanche.

"Hráli na ledě soupeře, takové věci by si neměl dovolit," pokračoval ještě Anderson. Co ho tolik rozlobilo se můžete podívat na videu, které je umístěno níže. Jak již bylo zmíněno, Berra si vstřelenou branku skutečně užíval plnými doušky a už na hráčích Wolves bylo vidět, že jim to není příliš po chuti.

"Jak jsem říkal, skutečně se mu to povedlo," opakoval ještě Anderson na Berrovu adresu. "Jen si myslím, že způsob, jakým gól oslavoval, byl zbytečný. Spoluhráči by jistě přijeli za ním," uzvřel.

Švýcarský gólman se ale dočkal i zastání, v každodenním shrnutí nejnovějších událostí na NHL Network se role obhájce ujal bývalý gólman Kevin Weeks. "Jeho oslava byla skvělá. Brankář dal gól, to se nestává tak často," glosoval.

Tato mírná kontroverze ale nemění nic na tom, že se Reto Berra stal 11 gólmanem v historii AHL, kterému byla připsána branka a sedmým, který kotouč skutečně sám dopravil do sítě.

Kromě přesného zásahu pomohl svým novým spoluhráčům k výhře 5:1 také 20 zákroky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.