bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ach, ta prokletá druhá sezóna. Kteří hráči letos spíše živoří?

9. února 2016, 12:00

David Baláš

Druhý rok bývá v profesionální kariéře nejtěžší, říká se. Na vlastní kůži si to koneckonců vyzkoušel také český útočník Tomáš Hertl, který se loňskou sezónou doslova protrápil. Ani letos však není nouze o hráče, od nichž se čekalo víc.

Deník The Hockey News tvrdí, že v dnešním hokeji se úskalí druhého roku dotýká stále méně hráčů, neboť nováčci jsou díky své rychlosti a zručnosti, kterou do ligy prorazili, schopní udržet vysokou laťku dlouhodobě. Přesto se však z rozdílných důvodů (snížení počtu minut na ledě, změna trenéra atd.) najdou muži, jimž letošní sezóna nevychází podle představ. O které jde?

Jonathan Drouin

„Problémový muž“, v nějž se Drouin v posledních týdnech proměnil, bude na ročník 2015/2016 chtít zřejmě rychle zapomenout. Dvacetiletý útočník v minulé sezóně i přes nízký čas strávený na ledě dokázal nasbírat solidních 32 bodů v 70 zápasech. Nutno podotknout, že Drouin to pod koučem Jonem Cooperem neměl jednoduché a v nabité sestavě nedostával příliš prostoru ani letos. Když tedy putoval na farmu, jeho agent mu doporučil, aby zahájil „stávku“, v nižší soutěži nenastupoval a čekal na výměnu. Výsledek? Vedení Tampy Drouina suspendovalo a zatím není jisté, jaký bude jeho další osud.

Damon Severson

Jestliže některý nováček byl skutečně příjemným překvapení loňské sezóny, pak to byl právě Severson. Šedesátá volba draftu 2012 nenápadně vkročila mezi elitu a rychle se v ní začala zabydlovat. Ďáblové rozhodně nepředváděli pohledný hokej a ani v obraně to nebyla žádná hitparáda. Severson byl ovšem v mnoha zápasech jedním z mála světlých článků týmu a až do svého zranění, které ho vyřadilo na tři měsíce ze hry, hrával bezmála 22 minut za zápas. Ani jemu však nejspíš neprospěla změna trenérského týmu a letos nemá nic jistého. Jeho ice time povážlivě klesl pod dvacet minut čistého času a v posledních třech utkáních dokonce plnil pouze roli zdravého náhradníka.

Melker Karlsson

Karlsson se loni uvedl jako velice platný článek mužstva San Jose a často se podílel na takzvané sekundární produkci. Když se nedařilo největším hvězdám, uměl vystoupit z jejich stínu a sám pomoci gólem. Celkem jich nastřílel třináct a navrch přidal ještě jedenáct asistencí. Letos je to však o poznání slabší a pětadvacetiletý útočník by tímto tempem nedosáhl ani na patnáct bodů. Problémem je, že Karlsson nedostává tolik času na ledě jako loni. Od poloviny ledna jen jednou překročil dvanáct minut za zápas a třikrát se dokonce nedostal ani na deset. K tomu si ještě často musí zvykat na nové parťáky v lajně a vypořádat se musel také s pobytem na farmě.

Filip Forsberg

U nositele slavného jména by bylo pošetilé mluvit o nějakém výrazném živoření. Forsberg se i letos stará o produkci svého týmu a hraje slušný hokej, nicméně přece jen se od něj možná čekalo ještě víc. Po skvělém nováčkovském ročníku, v němž nasbíral 63 bodů (26+37) a patnáct kladných zápisů do tabulky pravdy, dal Predátorům velký příslib do budoucna. Momentálně to ovšem na taková čísla nevypadá; současným tempem by se Švéd dostal na konci sezóny na 51 bodů. V hodnocení +/- je dokonce na záporných šesti zářezech. To všechno, přestože hraje v průměru o dvě minuty více na zápas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.