bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

14 milionů ročně pro McDavida? Jeho a Draisaitla podepíšeme za každou cenu, přiznává GM Oilers

24. června 2017, 17:00

Jakub Prchal

202 bodů v sezóně za pouhé dva miliony dolarů ročně? Ano, jde o součet současných (nováčkovských) kontraktů Connora McDavida a Leona Draisaitla. Edmontonu se letos poměr peněz a výkonnosti velmi vyplatil, což by mělo v případě prvního jmenovaného platit i pro následující sezónu.

Generální manažer Peter Chiarelli se však nechal slyšet, že by chtěl kontrakty prodloužit oběma svým hvězdám už letos. A rozhodně nepůjde o žádné drobné…

Aktuálnost prodloužení kontraktů dvou největších klenotů Olejářů ještě zdůraznil fakt výměny Jordana Eberleho, jednoho z důležitých mužů sestavy. Právě jeho trejd má velkou spojitost. Díky jeho změně působiště totiž Edmonton snížil svoji platovou zátěž o tři a půl milionů dolarů, a tak Chiarelli získal prostor pro prodloužení kontraktů Connora McDavida a Leona Draisaitla.

"Je to celkový obraz,“ vysvětluje Chiarelli. "Chceme být v pozici, kdy můžeme zaplatit oba dva hráče, kteří jsou pro nás nesmírně důležití. Zároveň je nutné připravit se na případné dorovnávací nabídky ostatních týmů. Díky trejdu Eberleho jsme se dostali do vhodné pozice.“ Připravuje se tak na případnou situaci, která se už jednou v minulosti stala – tehdy musel Nashville dorovnat nabídku Philadelphie za Sheu Webera, aby o něj nepřišel.

Poznámka: Pokud by Draisaitlovi některý z týmů NHL nabídl například plat vyšší než 9 814 000 dolarů, obdržel by Edmonton kompenzaci ve výši čtyř prvních kol v draftu, v současnosti je ale pro Olejáře prioritou udržet spíše samotného hráče. To vše na základě kolektivní smlouvy.

McDavid nejdražším hráčem ligy?

Ušetřené peníze zároveň Edmonton musí použít pro podepsání zkušeného obránce Krise Russella, letos v létě neomezeného volného hráče. Jestliže pak žádná dorovnávací nabídka na Draisaitla nepřijde, poměrná část z platového stropu zamíří na prodloužení Ryana Stromeho, jenž však má ještě rok platnou smlouvu.

I z hlediska dorovnávací nabídky pro kontrakt McDavida je pro generálního manažera Olejářů výhodnější podepsat jej už o rok dříve, díky čemuž se právě starostem, jaké má s Draisaitlem, vyhne.

Podle insidera TSN Darrena Dregera by se McDavidova nová smlouva mohla vyšplhat až do výše čtrnácti milionů dolarů ročně, což by z něj udělalo nejlépe placeného hokejistu NHL. "Je to jen o spravování platového stropu a o nahrazování dobrých hráčů dobrými hráči tak, aby to mělo z dlouhodobého hlediska smysl," uzavřel Chiarelli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.