bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

120 tisíc euro za překročení rychlosti. Ristolainen dostal nejvyšší pokutu v dějinách Finska

8. července 2019, 10:10

Tomáš Zatloukal

Pospíchat se nevyplácí. Obzvláště ne ve Finsku. Své o tom ví Rasmus Ristolainen. Zkraje května v rodném Turku uháněl na čtyřicítce dvojnásobnou rychlostí, ve svém mercedesu jel 81 kilometrů za hodinu. Talentovaný obránce buffalských Šavlí by jinde dostal zcela zanedbatelnou pokutu, jenže v jeho vlasti platí jiná, možná spravedlivější a zaručeně přísnější pravidla.

Jak známo, ve Finsku se počítají pokuty za dopravní přestupky z hříšníkova platu. A jelikož Ristolainen hraje v NHL, kde se točí nejvíce peněz v hokejovém světě, vydělává opravdový balík. Ročně si přijde na 5,4 milionu dolarů, v eurech 4,8 milionu.

Takové platové podmínky Ristolainenovi patrně leckterý krajan mnohdy závidí. Rád by bral také tolik. Nikoliv však ve chvíli, kdy mu policejní radar naměří překročení rychlosti. Nebo když jinak poruší pravidla silničního provozu. V ten okamžik je rád, že si vydělá jen zlomek této sumy.

Ristolainen musí zaplatit za své květnové počínání 120 tisíc euro, nejvyšší pokutu za dopravní přestupek v dějinách Finska. Průměrně vydělávající Fin by vytáhl z peněženky za stejný prohřešek mnohem méně, zhruba jedno procento této částky.

Hvězdička buffalských Sabres není prvním hokejistou, který poznal, jak draho může v zemi tisíci jezer vyjít příliš rychlá jízda.

Například Aleksandr Barkov, lídr Florida Panthers, si loni vyloužil pokutu ve výši cca. 50 tisíc euro. Nemilou zkušenost má za sebou i Leo Komarov. A třeba legendárnímu Teemu Selännemu, který proslul láskou k dvoustopým vozům a doma v garáži jich má desítky, kdysi vyměřili zhruba třicetitisícovou pokutu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.