bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Změny v Ducks? Konečně chtějí najít kapitána a GM prozradil, koho v létě přivede

25. dubna 14:00

David Zlomek

Další krok kupředu? Uvidí se, ale zřejmé je, že Anaheim chce lídra. I proto generální manažer Pat Verbeek oznámil, že před novou sezonou oznámí po delším čase kapitána. A také řekl, kde jeho tým čeká největší posílení.

Anaheim neměl kapitána od doby, kdy po sezoně 2021/22 skončil Ryan Getzlaf. Ten byl kapitánem 12 let.

„Myslím, že je to určitě něco, o čem právě teď aktivně diskutujeme,“ řekl Verbeek. „Za poslední dva roky jsem získal opravdu dobrý přehled o tom, jak to v kabině funguje, kdo je slyšet a podobně. V létě kapitána jmenujeme.“ 

V uplynulé sezoně se u Kačerů v roli náhradních kapitánů vystřídalo pět hráčů – obránce Cam Fowler a útočníci Mason McTavish, Troy Terry, Jakob Silfverberg a Adam Henrique. Silfverberg však ukončil kariéru a Henrique byl vyměněn do Edmontonu.

Fowler je nejdéle sloužícím hráčem v týmu (14 sezon), pak následuje dlouhá pauza a za ním následuje Terry (6). 

„Nemáme kapitána, ale myslím, že bychom měli mít kapitána,“ řekl trenér Ducks Greg Cronin. „Potřebujeme najít vůdčí skupinu, která by dokázala spoluhráče vést k odpovědnosti za standardy, které nastolujeme.“

Ducks před sezonou podepsali smlouvy s veteránem Alexem Killornem a obráncem Radko Gudasem, kteří mají vůdčí schopnosti, a před dvěma lety také s útočníky Ryanem Stromeem a Frankem Vatranem. 

Anaheim skončil v této sezoně pod vedením Cronina na sedmém místě v Pacifické divizi a na 30. místě v tabulce NHL. Ducks se umístili na 30. místě v počtu gólů na zápas (2,48) a v počtu inkasovaných branek na zápas (3,57), obsadili 25. místo v přesilovkách (17,9 %) a 31. místo v oslabeních (72,4 %). Takže bída.

V play off chyběli už šest sezon v řadě, naposledy se do něj kvalifikovali v roce 2018, kdy je v prvním kole Západní konference smetli San Jose Sharks.

„Nejjednodušší způsob, jak vylepšit kádr, je samozřejmě podívat se na trh s volnými hráči,“ řekl Verbeek. „Chtěli bychom vylepšit třetí a čtvrtý útok. Chci více rychlosti, trochu více dravosti, to tam chybělo. A pak také hledám obránce do první čtyřky. Leváků máme hodně, rád bych přivedl praváka.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.